• Novinky

            • Vyhodnotenie dňa zdravej výživy

            • V rámci dňa zdravej výživy sme mohli zahlasovať za skupinu, ktorej prezentácia jedál sa nám najviac páčila. Jedlá boli fakt na vysokej úrovni. Rozhodnutie, komu dať hlas, bolo naozaj ťažké. Ako to dopadlo, si pozrite vo videu. 

              Srdečne blahoželáme víťazom a chceme sa poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tomto podujatí za výborné pohostenie!  

          • Deň zdravej výživy
            • Deň zdravej výživy

            • Dňa 18. októbra sme sa zahalili do vône čerstvej zeleniny, voňavého ovocia a chutných pokrmov, ktoré pripravili naši žiaci 7., 8. a 9. ročníka na akciu "Deň zdravej výživy." Táto akcia nám poskytla príležitosť objaviť, že zdravá strava môže byť nielen chutná, ale aj zábavná!

              Naši šikovní žiaci sa stali malými kuchármi a pripravili rozmanité a chutné jedlá plné farieb pre celú školu. Obložené chleby, ovocné šaláty, zeleninové misy, zdravé maškrty a iné lahôdky boli len zlomkom toho, čo sme mohli ochutnať. Každý kúsok jedla bol malým umením a ukážkou toho, že aj zdravá výživa môže byť chutná. Aj pani kuchárky sa zapojili a pripravili jednohubky s chutnými nátierkami.

              Tento deň nám pripomenul, že zdravé jedlo nie je len nutnosťou, ale aj radosťou. Dúfame, že nám poslúžil ako inšpirácia na pokračovanie v ceste k zdraviu a šťastiu.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa na tejto akcii podieľali, a tešíme sa na ďalšie podobné udalosti, ktoré nás čakajú v budúcnosti.

              Zdravie je naším najcennejším bohatstvom!

               

            • Milión detí sa modlí ruženec

            • Október je v Cirkvi už tradične mesiacom modlitby posvätného ruženca. Preto sa v stredu 18.10 2023  aj naša škola v rámci hodín náboženskej výchovy (rímsko a grécko katolíckej) zapojila do celosvetovej modlitebnej akcie „Milión detí sa modlí ruženec“. ACN Slovensko, ktorá zastrešuje túto akciu každoročne pozýva všetky rodiny, farnosti, školy, stretká, katechétov, či učiteľov, aby sa 18.októbra s deťmi modlili ruženec za mier a jednotu vo svete. Tento rok kampaň pripomína svetu úlohu anjelov strážnych. V predchádzajúcich rokoch sa do iniciatívy zapojili státisíce detí z celého sveta. Sme vďační, že sme sa mohli takto pridať aj my so žiakmi 2.A, 2.B a tiež 8.B. Aj takýmto spôsobom môžeme napĺňať slová sv. Pátra Pia: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.“

               

          • Morské oko - Vihorlat
            • Morské oko - Vihorlat

            • V piatok 13.októbra 2023 nás siedmakov zo 7.A.B,C zobudilo krásne slnečné jesenné ráno. Veľmi nás to potešilo, keďže nás čakala exkurzia z geografie s p.uč.Mgr.Minčákovou a Mgr.S.Semanovou. Cesta v autobuse bola zaujímavá, počas cesty sme videli Kapušiansky a Viniansky hrad a v plnej paráde aj vodnú nádrž Zemplínska Šírava. Naším cieľom bolo Morské oko vo Vihorlate - je to chránená krajinná oblasť /CHKO/, prírodné bukové lesy. Morské oko - nazývané aj Veľké Vihorlatské jazero - je prírodná rezervácia /PR/ nás privítalo v plnej kráse. Prešli sme si náučným chodníkom, ktorý predstavuje asi 4 km okruh okolo. Počas prechádzky sme videli aj v rôzne informatívne panely, kde sme sa dozvedeli zaujímavosti o rastlinstve, živočíšstve a činnosti v tejto oblasti. Cestou sme sa občerstvili pri bufete, čo bolo super, oddýchli si, zahrali sa a pokračovali v okruhu, ktorý bol už oveľa viac náročnejší a dobrodružnejší ako úsek k bufetu. Počasie nám celú prechádzku prialo a obohatení o nové vedomosti a šťastní sme sa vrátili domov. Fotogaléria TU.

          • OZNAMY VEDÚCEJ ŠJ
            • OZNAMY VEDÚCEJ ŠJ

            • 1. Prosíme rodičov, aby režijné náklady za obedy na mesiace JANUÁR až JÚN 2024  ešte NEUHRÁDZALI na účet! Tie sa budú platiť až v januári 2024.

              2. Režijné náklady majú všetci žiaci uhradené do konca kalendárneho roka 2023.

            • Vyhodnotenie súťaže Najkrajší jogurtový úsmev

            • A máme tu vyhodnotenie súťaže "Najkrajší jogurtový úsmev" pri príležitosti Svetového dňa v školách, ktorý sme oslavovali 27. septembra. Žiaci sa zapojili s nadšením a nám dorazilo množstvo krásnych fotografií, no oceniť sme mohli len niektorých šťastlivcov.

              Medzi vyvolenými sa ocitli:

              1. Hanka Bondrová z 1.A triedy
              2. Rastislav Pilipčuk z 1.B triedy
              3. Dominik Maxin z 2.A triedy
              4. Janko Pangrác-Piter z 5.C triedy
              5. Zuzana Bilišňanská zo 6.A triedy
              6. Tamara Pangrácová zo 7.C triedy

              Srdečne gratulujeme všetkým víťazom a chceme sa taktiež poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili a poslali nám svoje úžasné fotky jogurtových úsmevov. Vaša účasť nám spravila veľkú radosť. Fotogaléria TU.

          • Svetový deň mlieka na našej škole
            • Svetový deň mlieka na našej škole

            • Dňa 27. septembra 2023 sme sa aj my pridali k projektu Svetový deň mlieka v školách. Mlieko a mliečne výrobky zohrávajú nezastupiteľnú úlohu v ľudskej výžive a sú jednou z jej najdôležitejších zložiek. Mlieko obsahuje množstvo dôležitých živín, vrátane bielkovín, tukov, cukrov, vitamínov a minerálnych látok. Je to najlepší prírodný zdroj vápnika, ktorý je nevyhnutný pre zdravý rast kostí a zubov. Tento deň nám poskytuje výbornú príležitosť na zamyslenie sa nad významom mlieka pre naše zdravie.

              Mlieko a mliečne produkty pomáhajú naplniť požiadavky na plnohodnotnú výživu rastúceho organizmu. Naša škola sa venuje starostlivosti o zdravie našich žiakov a vďaka školskej jedálni a našim asistentom, ktorí si na tento deň zladili svoje outfity v bielej farbe, sme mohli ponúknuť mliečne produkty vo forme jogurtov Sabi našim žiakom a zamestnancom celej školy.

              Tento deň bol pre našich žiakov veľmi príjemným zážitkom. Počas prestávky si s radosťou dopriali mliečne občerstvenie. Spoločne sme si zaželali dobrú chuť a nechali sa unášať vôňou a chuťou mliečnych dobrôtok. Mňam, bola to lahôdka! Vďaka všetkým, ktorí sa na tomto podujatí podieľali a prispeli k jeho úspechu! Fotogaléria TU.

               

               

          • Biela pastelka
            • Biela pastelka

            • „ Najkrajšie a najlepšie veci nemôžeš vidieť, nemôžeš sa ich dotknúť, môžeš ich cítiť srdcom.“

              22. septembra 2023 sa celé Slovensko zapojilo do výnimočnej charitatívnej zbierky, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska od roku 2002. Naša škola je už tradičným spolupracovníkom a ani tento rok nebol výnimkou.

              Vyzbieraná  suma bude použitá na špeciálne programy pre zrakovo postihnutých. Všetkým darcom ďakujeme a zároveň ďakujeme našim dobrovoľníkom, ktorí sa podieľali na organizácii a priebehu zbierky na našej škole, kde Biele pastelky nám priniesli žiačky VIII.C – Denisa Adamuščinová, Renáta Basariková, Bianka Huňadyová a Jarmila Tvardzíková.

              Aj vďaka našim príspevkom sa tak môže nevidiacim a slabozrakým na celom Slovensku viac pomáhať.

              Sme radi, že nám princíp solidarity nechýba a aj život nevidiacich nie je ľahostajný. Ďakujeme! Fotogaléria TU.